Update inschrijvingen bij onze atletiekclub (dd 07/10/2023):

In plaats van probeertrainingen organiseren we dit jaar een allereerste introductiedag. Deze gaat door op zaterdag 2 september van 8u30 - 10u30.

Op zaterdag 7 oktober 2023 kunt u vanaf 12u inschrijven via volgende link: https://twizzit.com/go/welcometotheclub 

Hou je rijksregisternummer en bankrekeningnummer ook bij de hand, die zijn noodzakelijk om de online procedure te voltooien. Er kan ook enkel online betaald worden.

Van zodra je correct ingeschreven bent, mag je deelnemen aan de trainingen. Kom je kind even aanmelden bij de eerste training, dat maakt het voor atleet en trainer makkelijker om kennis te maken.

 

Seizoen 2023 – 2024

1.    Algemeen

Het Atletiekseizoen loopt van 1 november 2023 tot 31 oktober 2024, dit is verschillend van de meeste andere sporten die reeds starten in augustus of september. Veel kampioenschappen vinden nog plaats in september (bvb Memorial van Damme, Belgisch kampioenschap, …)

Atletiek gebeurt het hele jaar door, en kent geen winter/zomerstop. Het winterseizoen behelst enerzijds de veldlopen, maar anderzijds zijn er ook indoorwedstrijden. Het zomerseizoen is een typisch outdoor gebeuren met zowel piste- als veldnummers (‘Track & Field’).

Inschrijvingen voor de huidige leden zijn elk jaar vanaf 1 oktober (volledig elektronisch via Twizzit, maar als nieuw lid hoeft u vooraf niet Twizzit te downloaden, u moet enkel de link volgen), een week later worden de inschrijvingen open gesteld voor iedereen. Dit is wat later dan u gewend bent bij andere sportclubs, want het atletiekseizoen start officieel immers pas op 1 november 2023. De link voor compleet nieuwe leden verschijnt op 8 oktober om 9u dan hieronder:

Link: ....................................

Snel inschrijven is de boodschap, want de groepen tot en met miniem zijn snel volzet. Voor enkele leeftijdsgroepen zijn er beperkingen op het aantal atleetjes. Dit is noodzakelijk opdat de trainers kwalitatieve trainingen kunnen blijven geven. 

Nieuwe leden mogen komen trainen na inschrijving en correcte betaling, dit is dus ten vroegste vanaf de week van 9 oktober. Voor de huidige leden gaan de veranderingen in vanaf de week van 2 oktober. Dit betekent dat je op dat moment ook doorschuift naar je volgende groep, volgens geboortejaar zoals hieronder aangegeven.

Vanaf het seizoen 2024 - 2025 krijg je als bestaand lid niet zomaar meer voorrang om in te schrijven. Atleten die actief aan competitie doen (minimum 3 wedstrijden in winterseizoen, minimum 3 wedstrijden in zomerseizoen), of kinderen van ouders die actief meehelpen in de club (vrijwilligers, trainers, bestuursleden) zullen dan voorrang krijgen bij inschrijving. Andere huidige leden of nieuwe leden kunnen na de sperperiode ook beginnen inschrijven. Er is een maximum aantal atleten voorzien per groep.

Alle trainingen gaan door op de Izegemse atletiekpiste (Sint-Jorisstraat 64 te Izegem), tenzij anders gecommuniceerd door de trainers. Voor de sommigen voorzien we tijdens een deel van het winterseizoen indoortraining.

Vanaf dit jaar is het ook voor iedereen verplicht om het nieuwe FLAC-wedstrijdshirt aan te kopen. De Kangoeroes en Benjamins kunnen nog kiezen voor een FLAC sport T-shirt. Beiden kosten 30€. Levering is verwacht vanaf januari 2024. Een atleet kan eenmalig een oud FLAC - wedstrijdshirt gratis omruilen voor een van het nieuwe type. Van zodra beschikbaar zal het nieuwe shirttype doorgegeven worden aan de VAL en zal enkel daarin wedstrijden mogen afgewerkt worden. 

2.      Groepen

Kangoeroes (°2018 – 2017)

Training op zaterdagvoormiddag van 8u45 tot 10u

Verantwoordelijke trainers: Anouk, Febe en Amélie

Maximum 30 atleten

Prijs 120€/jaar

Benjamins (° 2016 – 2015)

Training op zaterdagvoormiddag van 8u45 tot 10u

Hoofdtrainer: Thomas

Maximum 40 atleten

Prijs 120€/jaar

Pupillen (°2014 – 2013)

Training op woensdag van 18u tot 19u15

Training op zaterdag van 8u45 tot 10u

Hoofdtrainer: Kelly

Maximum 50 atleten

Prijs: 150€/jaar

Miniemen (°2012 – 2011)

Meerkamptraining (spring & werp nummers) op maandag van 18u – 19u30 maar enkel voor de atleten die actief aan competitie doen en voor wie atletiek de primaire hobby is. Bij onvoldoende motivatie kan men geweigerd worden van deze specifieke trainingen. Dit gaat samen door met de Cadetten.

Algemene training op woensdag van 18u - 19u15 en op vrijdag van 18u30 – 19u45.

Geselecteerde atleten kunnen op vrijdag ook deelnemen aan de werptraining bij Rinus.

Geselecteerde atleten kunnen op maandag ook deelnemen aan de polsstoktraining bij Nils.

Trainers: Aagje, Jürgen en Xavier. 

Maximum 50 atleten

Prijs: 160€/jaar

Cadetten (°2010 - 2009)

Op vraag van enkele hoofdtrainers is er geen aparte groep meer voor onze Cadetten. De praktische uitwerking voor 2023-2024 ziet er dus als volgt uit:
 
- Maandag 18u - 19u30: Meerkamptraining met Rinus/Pascal/Kari.
Op aanvraag bij de trainer, en NA hun goedkeuring kan aangesloten worden bij Nils (polsstok) of Rinus (werp) van 18u30 - 20u30. 
- Woensdag 18u30 - 20u30: spurt/horden bij Björn of (halve) fond bij Johan/Rudi. 
- Vrijdag 18u30 - 20u30: idem woensdag of aansluiten bij de werpgroep van Rinus. 
 
U mag de volgende weken zelf de trainers aanspreken voor meer info over hun groep. Spreek Björn/Johan/Rudi/Rinus/Nils aan over hun specifieke groep tijdens de trainingsuren. Een specifieke infoavond is geannuleerd. 
 
Behalve Rinus en Nils communiceren deze trainers nog niet via Twizzit, maar zullen ze uw emailadres en telefoonnummer (Whatsapp) nodig hebben om te kunnen afspreken. 

Prijs: 170€/jaar

Vanaf scholier (2008 en ouder)

Discipline specifieke training bij Rudi, Johan, Björn, Nils, Rinus, …

Training op maandag, woensdag en vrijdag van 18u30 - 20u30.

Prijs: 170€/jaar

Recreanten

Recreatief lopen vanaf 18 jaar. Volwassenen die ’s avonds samen gaan lopen. Start op de piste en je leert Izegem in al zijn outdoorfacetten kennen.

Training op maandag en donderdag van 19 tot 20u. In het weekend train je je derde training op jezelf.

Prijs: 75€/jaar.

Hoofdtrainers: Kristien en Patrick

Onder de 15° C wordt als trainingskledij voorkeur gegeven aan nauwaansluitende runningkledij met lange mouwen en broekspijpen tot aan de enkels. Daarboven een warme trui (vanaf november zijn onze eigen hoodies weer te koop!) voor tijdens de opwarming en na de training. Heb altijd ook een KW mee, want wind en regen zijn vaak aanwezig op training. Onder de 5 - 10° zijn ook muts en loophandschoenen een must. Alle kledij die teveel is, wordt tijdens de training opgeslagen in daarvoor voorziene boxen per groep. 

Voor de jeugd zijn op training geen spikes nodig. Voor wedstrijden zijn deze sterk aanbevolen (veldlopen: minimum 6mm spikes, en bij modder is 12mm een must; pistewedstrijden 3mm spikes). Voor de jeugd zijn algemene spikeschoenen voldoende, u hoeft geen dure disciplinespecifieke modellen aan te schaffen. 

Verzekering, huur materiaal, trainerskosten,… zijn hier allemaal inbegrepen.

Vergeet ook niet: via uw ziekenfonds kan een deel van het lidgeld gerecupereerd worden. Een door de FLAC elektronisch ondertekende brief krijg je na een geldige inschrijving op je emailadres toegestuurd. 

Na inschrijving bekom je een borstnummer die je steeds moet gebruiken bij deelname aan officiële VAL-wedstrijden.

Inschrijvinging kan ENKEL elektronisch via onze app Twizzit. Je inschrijving is enkel geldig als je ook onmiddellijk en effectief elektronisch betaalt aan het einde van de inschrijvingspagina.

Seizoenen

  • Winterseizoen (indoormeetings en veldlopen) start op 1 november en eindigt op 31 maart
  • Zomerseizoen (pistemeetings) start op 1 april en eindigt op 15 oktober
  • Straatwedstrijden zijn er zowel in de winter als in de zomer.