PK aflossingen: veel medailles, clubrecords én mooie prestaties

Zondag 2 september was een hoogdag voor de West-Vlaamse atletiek. In Zwevegem vond het provinciale kampioenschap aflossingen plaats (volledige uitslag zie www.azw.be). De mooie piste, het aangename weer en de vele toeschouwers inspireerden de talrijk opgekomen atleten om in team het beste van zichzelf te geven. Onder meer dankzij de inzet van de enthousiaste Izegemse atleten presteerden de vele FLAC-ploegen uitstekend (zie www.flac.be). Naast de prestaties die zichtbare medailles opleverden, werden eveneens, soms minder zichtbare, maar minstens even mooie inspanningen geleverd.

Op de 4×60 veroverde Juliette Guillemyn (benjamin) een bronzen medaille. In dezelfde reeks werd de volledig Izegemse ploeg met Anna Tijtgat, Amber Braem, Nina Priem en Mila Dedrie 5de. Bij de jongens werd Mats Banckaert met zijn ploeg 3de in zijn reeks. De ploeg van Xander Haerinck en Warre Debruyne won hun reeks en veroverde de gouden medaille in een nieuw FLAC-clubrecord. Bij de pupillen werd de volledig Izegemse ploeg met Maud Vanlerberghe, Annouk Muchery, Yinthe Banckaert en Esther Success knap 2de in hun reeks. Bij de jongens liep de ploeg van Stan Glorieux en Jaron Haerinck naar een 5de plaats.

Op de 4×80 werd de ploeg van Febe Desmet (miniem) 3de in haar reeks. Bij de jongens sprintte de ploeg van Miro Verledens naar een tweede plaats in de reeks én een zilveren medaille.

Op de 3×600 werd de volledig Izegems benjaminsploeg met Mila Dedrie, Nina Priem en Amber Braem knap 7de in een nieuw Izegems clubrecord. Bij de jongens veroverde de ploeg met Warre Debruyne de gouden medaille in een nieuw FLAC-clubrecord. In dezelfde reeks werd de Izegemse ploeg met Cas Van Parys, Xander Haerinck en Mats Banckaert knap 6de. Bij de pupillen meisjes snelden Yinthe Banckaert, Maud Vanlerberghe en Esther Succes naar een 4de plaats in hun reeks. Bij de jongens werd de ploeg van Jaron Haerinck mooi 7de. Bij de miniemen meisje werd Febe Desmet 4de met haar ploeg; bij de jongens veroverde Miro Verledens met zijn ploeg zijn 2de zilveren medaille van de namiddag.

Bij de cadetten meisjes won de ploeg van Vayla Werbrouck en Yana Vandommele hun reeks in de 4×100 en veroverde hiermee de zilveren medaille.

Bij de seniores won de ploeg met Tim Depickere het zilver op de 4×100 en het brons op de 4×200.

Op de 4×800 ten slotte veroverde Annouk Dedeyne (senior) met haar ploeg de gouden medaille.

Brons op Belgisch Kampioenschap hamer
GP Michaël Bultheel: 1ste jeugdmeeting op vernieuwde Izegemse piste