Topprestaties op 12de Memorial Leon Denys

De 12de editie van de Memorial Leon Denys kon rekenen op schitterend zomerweer voor de toeschouwers, de juryleden en de medewerkers.

De afstandlopers hadden het echter hard te verduren. Zij maalden de 5000m af onder een loden hitte die met geen watergordijn te verdrijven was. Toptijden waren uitgesloten, maar toch slaagden enkele atleten erin hun seizoensbeste neer te zetten. De halvefondlopers verteerden de hitte beter. Op de 800m zetten vele atleten mooie tijden neer. Scholier Dylan Leenknecht sloopte voor de eerste keer de 2’10 muur en verbeterde zijn PR tot 2’09.53. Klaas Callens bewees bij de senioren dat hij langzaam maar zeker terug is uit een langdurige blessure met een mooie 1’57.54. Voor de sprinters waren de temperaturen ideaal, maar zij hadden af te rekenen met een soms stevig tegenwind. Yana Vandommele (13.50) en Vayla Werbroeck (13.66) bleven zo bijna 3 tienden boven hun PR.

Voor topprestaties werd naar de werpers gekeken. In het speerwerpen daagden enkele Belgische toppers op. Jarne Duchateau (BRAB, senior, 64m03) en Niel Mory (OEH, junior, 54m79) presteerden onder hun mogelijkheden, maar lieten prestaties optekenen waar enkel naar opgekeken kan worden.

De echte uitschieters van de dag werden geleverd door de springers. Bij de scholieren jongens landde Simon Versavel (FLAC) na 6m60, de 2de beste seizoensprestatie in Belgiƫ. Cadet Renzo Van de Vyvere (MACW) deed zowaar nog beter met de beste seizoensprestatie: 1m82 in het hoogspringen.

Kortom: dankzij de inzet van de juryleden en de medewerkers presenteerden de vele atleten een mooie atletieknamiddag aan de toeschouwers.

PK meerkampen: zilver voor Elias Tijtgat
Start2Run: 15 diploma’s