Veldloop Ieper: groot succes

Zondag 21 januari waren de weergoden de organisatoren én de jongste lopers gunstig gezind. Onder een grijs warm wolkendek verzamelden zich bijna 50 Izegemse lopers om de Ieperse klei, bedekt met zompige zoden gras, met spikes en snelle voetbewegingen om te keren.

De benjamins, pupillen en miniemen deden het als vanouds zeer goed. Ze werden goed opgewarmd door de trainers en warm gehouden door hun meegereisde supporters. Na het startsignaal zetten ze allen, één voor één, hun beste beentjes voor en bij wijle spatte de loopvreugde er met grote modderklodders van af.  Allen bereikten, moe en soms ook uitgeput, de finish en werden daardoor echte winnaars. De officiële uitslag is na te lezen op www.flac.be.

Bij de cadetten meisjes werd naast de mooie ereplaatsen voor Mara en Julie ook een overwinning voor Rhune genoteerd. Bij de cadetten jongens viel de gebeten inzet op van de 3 debutanten, Xander, Arthur en Collin. De vierde musketier, Louis, liep eveneens een sterke wedstrijd.

Bij de scholieren jongens streden Stan, Rune en Dylan hun onderlinge broederstrijd. Het pleit werd deze keer beslecht in het voordeel van Stan. Bij de scholieren meisje deed Jade het op haar eentje, met een mooie ereplaats als eindresultaat.

Toen hielden de donkergrijze wolken het niet meer. Een ijzige regen geselde het geteisterde terrein en de talrijk opgedaagde supporters zochten warmere oorden en warmende dranken op.

Intussen bevestigde Annouk bij de seniores dames haar groeiende vormcurve en konden de dappersten der supporters goedkeurend knikken bij het wederoptreden in het veldlopen van Sophie. Ten slotte was er nog een gesmaakt duel tussen junior Bavo en master Joost. De jeugd is op komst, zoveel is vast & zeker. 

 

PK indoor: Goud, Wierook & Mirre
Veldloop Poperinge: veel Izegemse atleten